Wat is een mobiele thuislader?

Wat is een mobiele thuislader? Antwoord: hiermee is de elektrische auto op te laden via het reguliere stroomnet, ofwel via het gewone stopcontact op 220-230 volt. Een elektrisch voertuig is dus behalve met een laadstation ook gewoon op te laden via de standaard Schuko of CEE aansluiting thuis.

De auto thuis opladen aan het stopcontact klinkt voor sommigen misschien wat utopisch. Het is echter een zeer gangbare manier van elektrisch laden. Een voorwaarde is wel het gebruik van een mobiele lader, ook wel EV thuislader genoemd. Dit soort laadkabel beschikt over eigen elektronica: deze zorgt enerzijds voor de communicatie tussen de laadapparatuur van de auto en het stroomnet. Anderzijds beveiligt dit onderdeel tegen onder- en overspanning en zorgt het, onder meer, voor automatisch stoppen van het laadproces en automatische herstart. Ook heeft de mobiele thuislader een aardlekbeveiliging.

Soorten thuisladers
Er zijn mobiele laders voor Type 1 en Type 2 connectie aan autozijde. Aan de zijde van het stopcontact bevindt zich als gezegd een Schuko stekker, maar er zijn ook mobiele laders voor CEE. De snelheid van thuisladen via het stopcontact is zeker voor auto's met een kleinere accu vaak voldoende. Dit geldt al helemaal als er een normale nacht tijd is voor het laden.

Uitgebreidere informatie over EV thuisladers en/of direct een mobiele lader kopen

 

Wat is een mobiele thuislader?