Laadpalen | laadboxen | wandboxen: termen voor laadstation elektrische auto

Een laadpaal, laadbox of wandbox: het zijn in feite synoniemen voor een laadstation. Het opladen van de elektrische auto aan de openbare weg gebeurt meestal via een laadstation in de vorm van (op) een paal, maar voor thuis of bij bedrijf of kantoor is meestal sprake van een laadbox in de vorm van een wandlader. Zo'n wandstation kan echter ook worden geplaatst op een los aan te schaffen laadpaal. Vind hier uw laadpaal c.q. laadbox c.q. wandbox of wandlader voor uw elektrische auto.

Op deze pagina's treft u alle soorten laadstations. U kunt er ook voor kiezen direct te filteren op merk en model van de elektrische auto. U kunt ook nog specifiek op zoek naar een laadstation 'outlet': zonder vaste kabel waarbij u uw eigen, los aangeschafte laadkabel kunt gebruiken.

De EV laadstations op deze pagina's zijn van het Type 1 dan wel van Type 1. Ze zijn er voor laden met 16A of 32A. Bij een laadstation met vaste kabel kunt u verder kiezen tussen een rechte of gedraaide kabel. En er is de keuze tussen een laadbox voor 1-fasig laden of 3-fasig.

Welk Type stekker aan autozijde?
Type 1 of Type 2 heeft betrekking op het type stekker van de kabel voor de aansluiting met de gelijksoortige stekker aan de zijde van de auto.

Laden met 16A of met 32A?
Bij de keus tussen de laadcapaciteit van 16A en 32A gaat het om de maximale laadcapaciteit van uw auto. Is dit 16A dan is een 32A laadstation in principe niet van toegevoegde waarde.

Recht of coiled kabel?
Bij een laadstation met vaste, rechte kabel kiest u voor meer lengte, terwijl u bij een laadstation met vaste, coiled (gekrulde) kabel geen last zult hebben van een kabel die over de grond sleept.

Laden met 1 fase of 3 fasen?
De Type 2 laadstations zijn (normaliter) altijd 3-fasig uitgevoerd, de Type 1 laadboxen 1-fasig.


>>> Meer informatie bij Vraag & Antwoord EV Laden en Rijden
>>> TIP:
lees meer over al het bovenstaande bij onze EV Q&A.


Kilowattuurmeter

Daarnaast zijn er laadstations met KWh meter, maar er is ook de mogelijkheid een laadbox zonder Kilowattuurmeter te (laten) installeren in uw meterkast.

Andere optie: mobiele thuislader
Een andere mogelijkheid is níet een laadpaal dan wel laadbox dan wel wandlader te installeren, maar te kiezen voor een mobiele thuislader. Hiermee haalt u de stroom gewoon direct uit het vaste stopcontact.

Hulp bij het installeren?
Heeft u goede kennis van zaken, dan kunt u uw nieuwe laadstation zelf installeren. In het andere geval raden we u aan de installatie van uw laadbox uit te besteden aan een erkend installateur.

 

Lees meer
Filter uw producten































Pagina 1 van 11