Laadkosten thuis automatisch laten verrekenen?

De stroomkosten die u thuis voor uw leaseauto maakt, automatisch laten verrekenen? Met uw leasemaatschappij of werkgever? Daarvoor is een slimme lader nodig, natuurlijk een leasepas en een abonnement.

Hebt u een elektrische leaseauto en laadt u (ook) thuis op? Lees hier hoe u de kosten voor de geladen stroom automatisch kunt laten verrekenen en vergoeden. De gemaakte stroomkosten voor uw zakelijke leaseauto automatisch laten verrekenen  Om de stroomkosten automatisch te laten verrekenen bij thuisladen, via uw eigen laadpaal, koopt u een hightech laadstation zoals binnen de Alfen-serie 'Eve Single Pro-line'. De stroomkosten voor uw leaseauto kunt u dan (maandelijks) laten vergoeden door uw werkgever / leasemaatschappij. De lader zoals de genoemde Alfen heeft een MID gecertificeerde meter – erkend door de Belastingdienst. Via internet bereiken de meterstanden geautomatiseerd de leasemaatschappij of werkgever.

Kosten voor opladen leaseauto automatisch verrekenen: hoe?

Voor de automatische verrekening via het mobiele netwerk is bij dit type thuislader onder meer een RFID reader en simkaart geïntegreerd. Met de RFID reader kan autorisatie plaatsvinden met uw laadpas. Bekende voorbeelden van leaselaadpassen zijn MultiTankcard, Travelcard en XXImo Card. Omdat (bij de genoemde Eve Single Pro-line) de simkaart simlockvrij is, kiest u zelf de aanbieder van de laaddiensten en het backoffice systeem. Met de backoffice en het bijgaande webportaal is de met uw laadpaal geladen hoeveelheid elektriciteit online inzichtelijk, 24/7. Dat kan dus via het managementsysteem van Alfen, maar ook via één van de andere bekende dienstverleners, mits compatible met het Open Charge Point Protocol (OCPP).

 

Kosten thuisladen leaseauto automatisch verrekenen

Backoffice van een slimme lader

De backoffice houdt onder andere het energieverbruik, ook voor uw werkgever, exact bij. Met behulp van een aanvullend abonnement, zoals bij Alfen en de Eve Single Pro-line bijvoorbeeld het Plus abonnement van E-Flux, kan er dan direct een automatische verrekening (of opdracht daartoe) van de laadkosten plaatsvinden. Behalve voor het verrekenen van de thuis geladen stroom voor uw leaseauto met uw werkgever / leasemaatschappij, is zo’n slimme lader ook geschikt voor een bedrijf of organisatie bij het factureren van de geladen stroom door en aan hun gasten.

Laadkosten automatisch laten vergoeden: koop een slimme lader

Een van de bekendste slimme laders met de techniek waarmee u de kosten van het thuis opladen van de leaseauto automatisch kunt laten verrekenen en vergoeden, is zoals gezegd de Alfen Eve Single Pro-line. Dit is een compacte lader met veel aanvullende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de optie om deze te laten aansluiten op uw slimme meter, met het oog op Dynamic Load Balancing. Deze lader, verkrijgbaar voor verschillende laadvermogens, biedt onder andere ook qua abonnementen en services een groot aantal mogelijkheden. Lees de uitgebreide informatie bij dit product dat u direct onder deze tekst ziet staan (volgt).

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 6