Laadbox thuis

Als u in het bezit bent van een elektrische auto, zult u deze geregeld op moeten laden. U kunt er uiteraard voor kiezen dit enkel te doen bij openbare laadpunten maar doorgaans is een oplaadmogelijkheid voor thuis wel zo handig. Met een laadpunt bij uw huis kunt u immers wanneer u wilt uw elektrische auto opladen. Doe dit bijvoorbeeld ’s avonds of ’s nachts, zodat u de volgende dag weer met een volle accu op pad kunt.

Een laadbox aan huis
Zoals hierboven genoemd biedt een laadunit aan huis een stuk vrijheid. Het laadpunt is immers altijd vrij (als u deze niet deelt met andere auto-eigenaren). Zodoende kunt u er gebruik van maken wanneer u wilt en voorkomt u tijdig dat u met een lege accu komt te staan. De laadbox aan huis zorgt er bovendien voor dat uw auto snel opgeladen wordt. Een laadbox kan geïnstalleerd worden op een paal of aan de wand bevestigd worden.

Laadbox aan de wand of op een paal?
Zowel voor een laadunit aan de wand als een laadunit op een paal is wat te zeggen. Een laadbox voor aan de wand is doorgaans wat netter weggewerkt en hangt wat meer uit het zicht. Een laadpaal is daarentegen weer wat makkelijker bereikbaar. In sommige gevallen is een laadbox aan de muur niet mogelijk. Een laadpaal is dan een goed alternatief.

Andere opties voor thuisladen
In plaats van voor een vaste laadbox zou voor het thuisladen van uw elektrische of hybride auto ook voor een mobiele lader kunnen kiezen. Het grote voordeel van een mobiele lader is dat u geen laadbox aan hoeft te schaffen en dus kosten bespaart. U laadt namelijk via het Schuko-stopcontact. Echter, laden via een vaste unit gaat een stuk sneller dan laden via het stopcontact. Ook is laden via het stopcontact niet voor alle auto’s geschikt.

EVPartner.nl: kwalitatieve producten voor een scherpe prijs
Of u nou voor een laadstation met wandbevestiging of een laadpaal kiest, bij EVPartner.nl kunt u zeker zijn van hoogwaardige producten van goede kwaliteit. Neem dus gerust eens een kijkje in onze shop!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 11