Laadstation | laadpaal thuis

Zoekt u een laadpaal voor privé gebruik? Een laadpaal - of in de meeste gevallen zal het voor thuisgebruik een laadstation worden in de vorm van een wandbox - vindt u hier. Inclusief uitleg over de essentiële factoren voor het kunnen kopen van het juiste laadstation voor uw eigen elektrische auto en de laadvoorkeuren voor thuis.


> Type 1 of Type 2?
De meeste laadstations zijn voorzien van een vaste kabel, waarbij er de keuze is tussen Type 1 en Type 2. Deze termen corresponderen met het type stekker dat aan de kabel verbonden is. En dit type stekker (1 of 2) correspondeert dan met de auto: heeft deze een Type 1 of Type 2 aansluiting?

>> Meer uitleg over Type 1

>> Meer uitleg over Type 2


> Of wordt het een 'laadbox outlet'?
Een zogeheten outlet laadstation heeft géén vaste kabel. Daarmee kunt u dus nog beide kanten uit. U kunt er zelf een laadkabel aan koppelen: hetzij van Type 1, hetzij Type 2. Mogelijk heeft u zo'n laadkabel nog liggen of u wilt er los één kopen. Deze kabel kunt u dan mogelijk ook gebruiken voor het laden van uw auto bij de openbare laadpunten.

>> Een laadkabel kopen voor Type 1 16A

>> Een laadkabel kopen voor Type 1 32A

>> Een laadkabel kopen voor Type 2 16A

>> Een laadkabel kopen voor Type 2 32A


> Laadstation 16A of 32A?
De laadcapaciteit van het laadstation kan 16 ampère zijn of 32 ampère. Dit zegt iets over de potentiële snelheid van laden. Daarbij is het in elk geval van belang te weten welke laadcapaciteit uw auto aankan. Namelijk, als de auto slechts maximaal 16 ampère aankan, dan is de toegevoegde waarde van een laadstation van 32 ampère in principe nihil. Op EVPartner.nl vindt u vanzelfsprekend zowel laadboxen voor 16A als laadboxen voor 32A.


> Of wordt het een thuislader rechtstreeks in het stopcontact?

Er bestaat ook de mogelijkheid géén laadstation (wandbox of laadpaal) te kopen en te (laten) installeren. In dat geval kiest u voor een mobiele thuislader. U haalt de stroom hiermee dan gewoon uit het reguliere 220 volts stopcontact thuis. Dat kan, mits u voldoende heeft aan een laadvermogen van 16A (1 fase, lees hier uitleg over 1-fasig, 2-fasig en 3-fasig. Laadboxen Type 2 zijn altijd 3-fasig, die van Type 1 zijn altijd 1-fasig).


> Een wandlader of een laadpaal?
Een laadbox of wandbox voor de elektrische auto wordt geplaatst aan de muur. U kunt ook de voorkeur geven aan een laadpaal. Dit is een laadstation gemonteerd op een paal. Dit vergroot de bereikbaarheid en is met name handig op plaatsen waar wandmontage niet of nauwelijks mogelijk is. Er is dan nog wel de aanschaf nodig van een laadpaal als accessoire.


> Rechte of gedraaide kabel?
Ook is er bij de wandladers nog de keuze tussen die met een rechte kabel of met een coiled cable, ofwel gedraaide kabel. Op deze laatste blijft altijd wat spanning staan, zodat de kabel niet over de grond zal slepen. Een rechte kabel is echter meestal wat langer, hetgeen meer flexibiliteit biedt bij de plek van parkeren ten opzichte van het laadpunt.


> Laadbox met Kilo
wattuurmeter?
Met een KWh meter verkrijgt u een goed inzicht in hoeveel stroom u verbruikt voor uw auto. Het kan ook zakelijk handig zijn het juiste verbruik privé door te berekenen aan uw bedrijf. Er zijn laadstations met KWh meter, maar er is ook de mogelijkheid om een laadbox zonder Kilowattuurmeter te (laten) installeren in uw meterkast.

>> U kunt ook zoeken op een laadpaal per merk en model elektrische auto!

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 12