Laadkabel Type 1 32A

Bent u op deze pagina om (mogelijk) een laadkabel te kopen van het Type 1, voor het laden van uw elektrische auto met 32A? Naast Type 1 zijn er ook laadkabels Type 2, maar hier vindt u de Type 1 EV-kabels waarmee u (maximaal) kunt laden met 32 ampère. 

Deze laadkabels kunnen bestemd zijn voor het laden bij een openbaar laadpunt, maar ook voor het thuisladen (of bij uw bedrijf of werkgever) via een zogeheten outlet laadstation. Zo'n outlet laadpaal heeft géén vaste kabel, dus heeft u hiervoor een losse nodig, zoals bijvoorbeeld een EV-kabel van het Type 1 voor 32A, zoals onderstaand te vinden.

De belangrijkste eigenschappen van een kabel Type 1:

  • Deze is altijd 1-fasig
  • Meestal geschikt voor 16 ampère, soms ook voor 32 ampère
  • 'Type 1' heeft betrekking op het soort stekker aan de zijde van de auto
  • Aan de zijde van de openbare of outlet laadpaal heeft de kabel stekker Type 2
  • Een Type 1-aansluiting is 5-pins, zoals de afbeelding laat zien

Laadkabel Type 1 kopen


Laden met Type 1 kabel 16A of 32A?

Wat is de laadcapaciteit van uw auto? Is deze maximaal 16A, dan heeft een laadkabel voor 32A geen direct nut, maar toch kan het een economisch slimme aankoop zijn: namelijk met het oog op een eventueel toekomstige nieuwe elektrische auto met hogere laadcapaciteit. Met een 32A-laadkabel kunt namelijk ook gewoon 16A laden (uiteraard weliswaar met overeenkomstige capaciteit).


Lees verder of maak indien van toepassing tussentijds een andere keus:
>> Een laadkabel kopen voor Type 1 16A?

>> Een laadkabel kopen voor Type 2 16A?

>> Een laadkabel kopen voor Type 2 32A?


Of: mobiele thuislader dan wel vast laadstation?

U kunt ook kiezen voor een mobiele EV-thuislader. Ook deze zijn er voor Type 1 en Type 2 (aan autozijde), met echter aan de andere kant een Schuko-aansluiting geschikt voor het 220-230 volts stopcontact thuis. Een andere optie is eventueel het aanschaffen van een compleet laadstation, inclusief vaste kabel, desgewenst van Type 1 voor 32A.

Uit voorraad: alle laadkabels Type 1 32A
Wilt u eerst méér weten over laadkabels en laadstations van het Type 1? Klik dan verder voor een uitgebreide uitleg. Heeft u uw keus voor een lader Type 1 32A echter wel gemaakt? Zie dan de bijgaande, kwalitatief hoogwaardige EV-kabels; met aangespoten (in plaats van aangeschroefde) stekkers, die sterk slijtvast zijn en uitgevoerd in een opvallende kleur. Dit laatste is ter preventie van eventuele valpartijen en onnodig 'voetgetrap'.

De stekkers van laadkabels Type 1 worden ook wel een Yazaki-aansluiting genoemd (IEC 62196-1).

Tot slot deze TIP: laadkabel kiezen per automerk en -model.

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 1