Laadpunt thuis

Bij de aanschaf van een elektrische auto volgt automatisch de keuze voor een thuislader. U wilt immers uw auto ook thuis op kunnen laden. Wanneer u op zoek gaat naar een laadmogelijkheid voor thuis zijn er diverse opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mobiel laadpunt maar ook voor een vast laadstation. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, op EVPartner.nl vindt u een breed scala aan kwalitatief hoogwaardig laadstations en mobiele thuisladers.

Een mobiele thuislader
Het voordeel van een mobiele thuislader is dat u hierbij geen vast laadstation of laadpaal hoeft te (laten) installeren. Met een mobiele thuislader kunt u namelijk gewoon gebruik maken van uw 220V stopcontact. Let er hierbij wel op dat dit alleen mogelijk is wanneer u voldoende heeft aan een laadvermogen van 1 x 16 ampère. Zorg er daarnaast voor dat u de mobiele lader aansluit op een aparte groep omdat er anders een risico bestaat dat de stoppen doorslaan.

Een vast laadstation
Een alternatief voor een mobiele thuislader is een (vast) laadstation of een laadpaal. Met een laadbox of laadpaal maakt u géén gebruik van een los stopcontact. De laadcomponent zit verwerkt in het laadstation. U heeft bij deze optie dus geen last van losse kabels op de grond. Daarbij zijn laadboxen en laadstations erg handig in gebruik. U heeft de keuze voor een laadstation met installatie aan de muur of voor installatie op een laadpaal. Laatstgenoemde is ideaal als wandbevestiging niet mogelijk of wenselijk is.

Vaste laadkabel of outlet?
Wanneer u kiest voor een vast laadstation en u weet met welk amperage u wilt laden, is het aan u of u kiest voor een vaste laadkabel of een zogenaamde outlet. Hieronder vindt u een korte beschrijving van beide opties.

Een laadstation met een vaste laadkabel
Een laadstation met een vaste laadkabel is de perfect keuze wat betreft gebruiksgemak. Het enige wat u namelijk na het parkeren hoeft te doen is de kabel uit het station pakken en deze in uw auto pluggen. Bij een laadstation met vaste kabels heeft u keuze uit 2 typen kabels: een rechte en een gekrulde variant. Een rechte kabel is doorgaans wat langer dan een gekrulde waardoor u wat flexibeler bent als het gaat om het parkeren ten opzichte van het laadpunt. Dit kan handig zijn omdat u niet pal naast het laadstation hoeft te parkeren. U heeft echter wel meer kabel nodig. Een gekrulde kabel reikt weliswaar minder ver dan een rechte, maar er blijft wel altijd wat spanning op de kabel staan waardoor deze niet op de grond komt te liggen. Dit voorkomt slijtage.

Outlet
Als u kiest voor een outlet, kiest u kort gezegd voor een laadstation zonder vaste kabel. Laden met een outlet werkt in feite hetzelfde als het laden bij een openbaar laadstation. Na het parkeren van uw auto, pakt u uw laadkabel uit de auto en plugt deze in in uw auto én in de outlet. Hierbij moet opgemerkt worden dat een outlet altijd een type 2 stopcontact heeft, net als bij openbare laadpunten. Een outlet is ideaal voor wanneer u al een laadkabel heeft en u flexibiliteit zoekt. U kunt uw kabel immers thuis én onderweg gebruiken.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 11