Laadpaal kopen

Laadpaal kopen? Op deze pagina vindt u de laadpalen en laadstations voor thuis en op het werk. Ook voor fleet oplossingen en semi openbare laadpunten kunt u bij ons terecht. Op deze pagina vindt u laadstations/laadboxen plus een aantal fraaie roestvrijstalen laadpilaren waarop de stations te monteren zijn.

Waarom een laadpaal?
Een laadpaal is in essentie een laadstation gemonteerd op een paal waarbij de paal als houder voor het laadstation dient. Een laadpaal voor het thuis opladen van uw elektrische auto is ideaal wanneer montage aan muur of wand niet mogelijk is. Een ander voordeel van een laadpaal is dat het laadstation eenvoudig toegankelijk is.

Laadpaal hetzelfde als laadstation?
De termen laadpaal en laadstation worden geregeld door elkaar gebruikt. De termen betekenen echter niet hetzelfde. Een laadstation gebruikt u voor het opladen van uw elektrische auto. Dit laadstation wordt vervolgens aan bijvoorbeeld de muur of op een paal bevestigd. In het laatste geval spreken we dan van een laadpaal.

Fleet oplossingen en semi openbaar
Zoekt u een oplossing voor het laden van meerdere elektrische auto's tegelijkertijd? Zoekt u een oplossing om op een parkeerplaats meerdere laadpunten te realiseren? Ook daarin kan EVPartner uw partner zijn. Wij kunnen met u meedenken en samen komen tot een goede oplossing van uw laadwensen.

Eenvoudig te monteren
De laadpalen op EVPartner.nl zijn van het merk Ratio Electric. De laadpalen van dit merk zijn handig in gebruik en eenvoudig te installeren. Bovendien zijn ze scherp geprijsd. De laadpilaren zijn ideaal voor thuisgebruik maar zijn uiteraard ook perfect geschikt voor op het werk.

Installatie van laadpaal en laadstation
Na aanschaf van uw laadpaal plus laadstation dienen deze geïnstalleerd te worden. Wij van EVPartner.nl kunnen dit voor u regelen. Uiteraard kunt u ook een lokale installateur vragen of het zelf proberen. Bij alle laadstations worden duidelijke handleidingen en instructies meegeleverd.

Outlet of een vaste laadkabel?
Bij aanschaf van uw laadstation kunt u kiezen voor een outlet of een vaste laadkabel. Als u kiest voor een laadbox met vaste laadkabel, kan er alleen geladen worden met het type stekker dat aan de vaste kabel gemonteerd is. Een outlet is een laadbox/laadstation zonder vaste kabel. U kunt uw auto dus met een losse kabel aansluiten op dit station. Het voordeel hiervan is dat zowel type 1 als type 2 elektrische auto’s geladen kunnen worden Gaat u voor een outlet en heeft u een laadkabel nodig? Klik hier voor het overzicht van onze EV-laadkabels.

Accessoire nodig?
Onze Ratio laadpalen en Ratio laadstations vindt u in het overzicht hieronder. Heeft u behalve een laadstation of laadpaal nog een haspel, adapter, stekker of andere accessoires nodig? U vindt ze hier.

Een alternatief: de mobiele thuislader
Als uw voorkeur uitgaat naar wat flexibeler oplossing voor het laden van uw elektrische auto, is een mobiele thuislader een goede optie. Met een mobiele thuislader hoeft u namelijk geen laadstation of laadpaal te installeren. Het enige wat u met een mobiele thuislader nodig heeft is een 220V stopcontact. Ga wel altijd na of dit voldoende is voor het laden van uw auto. Sommige mobiele thuisladers kunnen zelfs met 3 fase 16A of met 3 fase 32A laden. Dit zijn de zogenaamde CEE thuisladers. Klik hier voor een overzicht van onze mobiele (thuis)laders.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 11