Let op: bedrijven uit België die accu bestellen op EVPartner.nl betalen zélf aan Bebat

Belangrijk punt van aandacht: bedrijven uit België die een (product met een) accu kopen op EVPartner.nl, dragen zelf verantwoording voor de afdracht en betaling van de verwijderingsbijdrage aan Bebat.

Bebat is de Belgische tegenhanger van het Nederlandse Stibat. De milieuorganisatie streeft onder andere naar een veilige, verantwoorde en maximale recycling van batterijen. Dit conform nationale en Europese wet- en regelgeving op het gebied van circulaire economie.

Aangifte accu's bij Stibat en Bebat

Hoe zit het met de aangiften bij Stibat en Bebat, bij de van toepassing zijnde aankopen in onze webshop, met betrekking tot particulieren respectievelijk ondernemingen?

Aangifte Stibat: voor alle aankopen op EVPartner.nl vanuit Nederland, zowel particulier als zakelijk, zijn de aangiften en afdrachten bij het Nederlandse Stibat al gedaan. Dat gebeurt namelijk via de leverende partijen waar EVPartner.nl inkoopt. Dit geldt voor de verkoop van alle accu's en producten met daarin een interne accu.

Aangifte Bebat voor particulieren: voor particulieren in België verzorgen wij, aan Bebat, de aangifte en betalingen van de verwijderingsbijdragen van deze accu’s en producten met interne accu’s.

Aangifte Bebat voor ondernemingen: bedrijven in België die een accu of product met interne accu kopen op EVPartner.nl, dienen zelf zorg te dragen voor de aangifte en afdracht bij Bebat. Media 73 BV / EVPartner.nl doet dit, expliciet gezegd, dus níet.

 

Bebat verwijderingsbijdrage voor bedrijven België


Samengevat

Kortom, bij de verplichte aangifte bij Bebat van de verkochte accu's maken we verschil tussen Belgische particulieren en Belgische bedrijven. Voor particulieren in België verzorgen wij de aangifte met betrekking tot de verwijderingsbijdrage, én de bijdrage zelf. Bedrijven in België dragen echter zélf verantwoording voor de verplichte aangifte en betaling.

Praktische informatie over versturen accu’s naar België

Mede aan de hand van de bovengenoemde verplichtingen jegens Bebat, geldt de volgende belangrijke informatie over het door ons versturen van accu's naar België.

Voor zowel particulieren als bedrijven uit België die importeren via EVPartner.nl:

Orders met 1 (één) product, zijnde een enkele accu met een gewicht van boven de 30kg, kunnen we niet versturen naar België. De kosten voor het versturen van een pallet naar België zijn helaas te hoog voor het versturen van een enkele zware accu. Er geldt wel een uitzondering indien u een accu bestelt als onderdeel van een groter systeem.

Vragen? Kijk bij onze contactinformatie.