Alle EV laadstations

Een laadstation is niet zomaar een aankoop, dus dat begint bij de juiste informatie en het juiste productaanbod. Hier leest u waarop te letten bij de aanschaf van een laadbox voor uw elektrische auto. Of dat nou een vaste laadpaal wordt, een wandlader of een laadstation 'outlet' zonder vaste kabel. Vind hier alle laadstations van Type 1 en 2, voor laden met 16A of 32A of kies direct uw merk auto + model.

De meeste laadstations hebben een vaste kabel, waarbij er de keuze is tussen Type 1 en Type 2. Deze termen corresponderen met het type stekker dat aan de kabel verbonden is. Dit type stekker (1 of 2) correspondeert uiteraard weer met het type aansluiting (1 of 2) van de auto.

De laadcapaciteit van het laadstation kan zijn 16 ampère of 32 ampère. Dit zegt iets over de potentiële snelheid van laden. Daarbij is het in elk geval van belang te weten welke laadcapaciteit uw auto aankan. Namelijk, als de auto slechts maximaal 16 ampère aankan, dan is de toegevoegde waarde van een laadstation van 32 ampère in principe nihil. Op EVPartner.nl vindt u vanzelfsprekend zowel laadboxen voor 16A als laadboxen voor 32A.

Bij een laadstation met vaste kabel is er de keuze tussen die met een rechte kabel of gedraaide kabel. Op deze laatste blijft altijd wat spanning staan, zodat de kabel niet over de grond zal slepen. Een rechte kabel is echter meestal wat langer, hetgeen meer flexibiliteit biedt bij de plek van parkeren ten opzichte van het laadpunt.

De meeste laadpalen en andere laadstations hebben een vaste laadkabel (van 5 meter) van Type 1 of 2. Een outlet laadstation heeft géén vaste kabel. Daarmee kunt u dus nog beide kanten uit. U kunt er zelf een laadkabel aan koppelen: hetzij van Type 1, hetzij Type 2. Mogelijk heeft u zo'n laadkabel nog liggen of u wilt er los één kopen. Deze kabel kunt u dan mogelijk ook gebruiken voor het laden van uw auto bij de openbare laadpunten.

Er bestaat vaak ook de mogelijkheid géén laadstation (wandbox of laadpaal) te kopen en te (laten) installeren. In dat geval kiest u voor een mobiele thuislader. In andere woorden: u haalt de stroom hiermee dan gewoon uit het reguliere 220 volts stopcontact thuis. Wat dit inhoudt en of dit ook in uw situatie een goede oplossing is, leest u hier.

Een laadbox of wandbox voor de elektrische auto wordt geplaatst aan de muur. U kunt ook de voorkeur geven aan een laadpaal. Dit is een laadstation gemonteerd op een paal. Dit vergroot de bereikbaarheid en is met name handig op plaatsen waar wandmontage niet of nauwelijks mogelijk is.

Met een KWh meter verkrijgt u een goed inzicht in hoeveel stroom u verbruikt voor uw auto. Het kan ook zakelijk handig zijn het juiste verbruik privé door te berekenen aan uw bedrijf. Er zijn laadstations met KWh meter, maar er is ook de mogelijkheid om een laadbox zonder Kilowattuurmeter te (laten) installeren in uw meterkast.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 11