Mobiele laders

Met een mobiele thuislader laadt u de auto op via het normale stopcontact: het stroomnet op 220-230 volt. Het laden van de elektrische of hybride auto bij huis kan met deze laadkabels gewoon via de vaste stroomaansluiting en het 'Schutz-Kontakt' (Schuko). Er bestaan mobiele laders voor zowel Type 1 als Type 2 aansluiting aan autozijde. De andere kabelzijde van de EV thuislader heeft altijd de Schuko-connectie.

Een mobiele lader Type 1 heeft, naast de Schuko-aansluiting, dus een aansluiting van het Type 1, bedoeld voor auto's met de gelijknamige soort stekkeringang. Aan de andere zijde bevindt zich zoals gezegd altijd een stekker voor het normale stopcontact. Voor mobiele laders Type 2 geldt hetzelfde principe, maar dan dus bestemd voor auto's met een aansluiting voor Type 2.

Gangbare toepassing
De elektrische of hybride auto thuis via het reguliere stopcontact opladen is zeer gebruikelijk. De snelheid van laden is zeker voor auto's met een kleinere accu en dito range vaak voldoende: een avond/nachtje aan het 230V stopcontact met de mobiele lader is voor deze auto's al genoeg.

Mobiele lader mogelijk zelfs handig voor onderweg!
De laders die te koop zijn op deze pagina's, zijn in sommige gevallen zelfs buitengewoon handig voor onderweg: kunt u niet op tijd een openbaar laadpunt vinden, dan heeft u als reserve altijd nog de mobiele lader bij de hand, al dan niet als 'noodverband'.

Mobiele thuisladers met beveiliging
Mobiele laders zijn onder meer beveiligd tegen overladen en zowel onder- als overspanning. Dit soort laders Type 1 en Type 2 voor thuisgebruik die u kunt kopen op EVPartner.nl zijn ook voorzien van de functie 'automatische herstart'. Mocht er eens sprake zijn van bijvoorbeeld een dip in het stroomnet, dan komt de voortgang van het EV laden niet in gevaar.

Is een mobiele lader goedkoop?
Om verrassingen te voorkomen: een mobiele thuislader kopen kost mogelijk méér dan u vooraf zou hebben gedacht, ook al heeft u op EVPartner.nl de laagste prijs te pakken. Dat zit zo. Een mobiele lader om de elektrische auto naar behoren mee op te laden is een high tech kabel, met daarin een soort elektronisch kastje verwerkt. Deze elektronische functie verzorgt alle communicatie tussen de laadapparatuur van de elektrische of hybride auto enerzijds en de laadbox met stroom anderzijds.

Bescherming tegen piekstromen
Dit onderdeel vervangt in feite de elektronische functionaliteiten van het laadstation. Deze bepalen onder meer het moment waarop het laden (automatisch) moet stoppen. Daarnaast beschermt dit deel van de mobiele laadkabel de auto tegen piekstromen in het 220-230 volt net. Behalve bescherming tegen overladen, onder- en overspanning heeft zo'n kabel, zoals hiervoor op deze pagina vermeld, de functie 'automatisch herstart'. Bovendien hebben ze een aardlek beveiliging van 20mA.

"Is het opladen met een mobiele lader ook voor mijn auto mogelijk?"
Is laden van uw hybride auto of geheel elektrische auto met 1 x 16A in uw situatie voldoende? En is er in of bij huis vlakbij de parkeerplaats van de auto een goed stopcontact in de buurt? Dan haalt u deze 16A met de mobiele lader zo uit het stopcontact en is een laadstation of laadpaal kopen in die zin niet nodig. Zorg wel voor een aparte groep, zodat er géén stoppen doorslaan.

Waarom eventueel toch een vaste laadpaal?
Een vaste laadpaal of laadbox (wandlader) ziet er in de regel netter uit dan het gebruik van de kabel van een losse mobiele lader via het stopcontact in de woning of garage. Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van een laadstation groter, zeker bij een laadbox met vaste kabel. Bovendien zijn veel laadstations uitgerust of uit te breiden met een kWh meter.


> Tip: mobiele laders uit Nederland, van Ratio
De mobiele laders van Ratio worden in Nederland geassembleerd en zijn vervaardigd uit de beste materialen. De stekkers zijn van slagvast kunststof én waterbestendig. De kabel wordt geleverd door het Nederlandse Draka. U kunt er zeker van zijn dat kwaliteit van de laadkabel het predicaat 'eerste klas' heeft verdiend. Ratio geeft 3 jaar garantie op de mobiele laders.

P.S. Een thuislader is niet geschikt voor de Renault Zoë.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer