Laadoplossing thuis

Voor het thuis opladen van uw elektrische auto heeft u de keuze uit verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vast laadstation die u aan de muur of op een laadpaal bevestigt. Wilt u liever geen vast laadpunt bij uw huis, dan kunt u kiezen voor een mobiele thuislader. Hieronder vindt u meer informatie over de diverse opties. EVPartner.nl is hét adres voor kwalitatief hoogwaardige laadstations, laders, laadkabels en accessoires.

Een mobiele thuislader
Een mobiele thuislader is eenvoudig in gebruik. U maakt voor het opladen van uw elektrische of hybride auto met deze lader namelijk gebruik van het standaard Schuko stopcontact (220-230 Volt stroomnet). U heeft dus geen los laadstation nodig. Dit zorgt voor een stukje gebruiksgemak. De mobiele thuislader heeft de ene kant een stekker voor het stopcontact en aan de andere kant een aansluiting Type 1 of een aansluiting Type 2, afhankelijk van wat voor uw auto nodig is.

De voordelen van een mobiele thuislader
Als u een laadoplossing voor thuis zoekt, is de mobiele thuislader dus een prima optie. Een thuislader is daarbij relatief goedkoop. U heeft immers geen apart laadstation nodig. Wanneer uw auto een kleinere accu en dito range heeft, gaat het laden ook nog eens redelijk snel. De mobiele thuisladers op EVPartner.nl zijn high tech en van uitstekende kwaliteit. Zo 'lezen' ze onder meer wat uw auto nodig heeft en stoppen ze met laden wanneer de accu vol is. Daarnaast is de accu beschermd tegen piekstromen. Denk er om dat u bij een mobiel laadstation wel voor een aparte groep in uw stoppenkast zorgt. Anders heeft u kans dat de stoppen doorslaan.

Een vast laadstation
Wilt u liever geen thuislader die gebruik maakt van het stopcontact? Of heeft u een laadmogelijkheid met meer vermogen nodig? Dan kunt u kiezen voor een vast laadstation. Deze is er in twee uitvoeringen: met bevestiging aan de muur of bevestiging op een laadpaal. De gebruiksvriendelijkheid van beide opties is erg hoog. Een ander voordeel van een vaste laadunit is dat u geen losse kabels door uw woning en/of garage heeft lopen. Veel laadstations zijn tegenwoordig uitgerust met een kWh-meter. Op die manier krijgt u op eenvoudige wijze inzicht in het stroomverbruik van uw elektrische auto.

Kiest u voor een laadstation of een laadpaal?
Vaak worden de termen laadpaal en laadstation door elkaar gebruikt. De termen betekenen echter niet hetzelfde. Het laadstation zelf gebruikt u voor het opladen van uw elektrische auto. Dit laadstation wordt vervolgens aan de muur of op een paal bevestigd. In het laatste geval spreken we dan van een laadpaal. Een laadpaal biedt u iets meer flexibiliteit wat betreft parkeren ten opzichte van het laadstation. Een laadstation aan de muur is echter wat meer uit het zicht.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 11