Video uitleg voor Ratio laadpalen en de Ratio app

Hebt of koopt u een laadstation van Ratio Electric? Weten hoe u de functionaliteiten van de laadstations in combinatie met de Ratio App wilt optimaliseren? Raadpleeg dan de stapsgewijze, heldere uitleg in de onderstaande HOW TO video's van Ratio Electric.

Ratio Electric heeft een reeks korte en krachtige uitlegvideo’s gemaakt. Deze zijn speciaal gemaakt om u stap voor stap door de verschillende functies van hun laadpalen te leiden. Deze video's, hier te zien op EVPartner.nl, zijn voorzien van duidelijke illustraties. Ze bieden concrete, praktische tips om het meeste uit uw Ratio laadpaal en de bijbehorende app te halen.

Diverse Ratio uitlegvideo's

Het aantal video’s op deze pagina met elk één overzichtelijk onderwerp, neemt gaandeweg toe met het verschijnen van een nieuwe ‘aflevering’. De video’s die op dit moment bestaan, zijn de volgende.


Verwijderen van uw Ratio laadpaal uit de app

 

Deze video laat zien waar u in de app moet zijn en welke stappen u moet volgen om uw laadpaal daarin te verwijderen. Naast het verwijderen uit de app, benadrukt de video eveneens dat u de laadpaal óók moet verwijderen uit de Bluetooth-instellingen van uw telefoon.

 

Instellen van een weekplan voor uw laadpaal

 

Deze stapsgewijze handleiding geeft gedetailleerde instructies voor het instellen van geplande laadsessies, aan de hand van een zelf ingesteld Weekplan. De video toont hoe u naar eigen wens dagen, tijdstippen en laadmodi selecteert. U krijgt een stap-voor-stap instructie bij het instellen van de startmodus voor zowel handmatig als plug & charge laden. Bij het laatste zal de lader beginnen zodra de kabel is aangesloten.

 

Verbinding maken met de Ratio laadpaal

 

In deze video leert u hoe u uw eigen laadpaal koppelt met de app. Dit gebeurt via Bluetooth en met gebruik van de koppelcode. Deze is te vinden op de zilveren sticker van de handleiding. De video toont ook gedetailleerd hoe u Wi-Fi moet instellen, om vervolgens gebruik te kunnen maken van alle functies.

 

Installeren en activeren van de SensorBox

 

Deze video biedt kort en krachtige instructies voor het installeren van de SensorBox, voor optimale functionaliteit van uw laadpaal. Zo leert u hoe de CT-klemmen te monteren om daarmee totale verbruik in huis te kunnen meten. De video begeleidt u ook bij het activeren van de SensorBox via Geavanceerde instellingen in de app. Daarbij komen, opnieuw kort en krachtig, onderwerpen aan bod zoals het aanmaken van een account, hoe te configureren, en hoe het onderdeel Waarden juist te interpreteren om daarmee gemakkelijk het reële verbruik te kunnen checken.

 

Over Ratio Smart en Ratio Solar – slimmer laden

De video’s op deze pagina hebben betrekking op de Ratio laadpalen met app. Ratio fabriceert meerdere modellen slimme laders met app en digitale connectie.

Controle over het laden en slim laden werkt sterk energiebesparend. Het heeft ook een positieve invloed op het gebruik van groene energie. De Smart laders en Solar laders zijn via de Ratio app efficiënt instelbaar en te beheren op afstand. Dit verschaft een goed en actueel inzicht in de laadbeurten, zodat u deze waar nodig eenvoudig kunt bijstellen.

Plug & Charge
Ratio Electric maakt ook de Ratio Start en Ratio Solid. Dat zijn zeer eenvoudig te gebruiken laders in de categorie Plug & Charge. Bij deze laders is géén pasje nodig, inloggen hoeft evenmin en ook het gebruik van de app is hier niet noodzakelijk. De Start laders en Solid laders werken simpelweg door de stekker erin te steken; daarna begint de auto meteen met laden.

EV laadoplossingen: laadpalen en laadkabels
De laadpalen van Ratio zijn te gebruiken voor alle elektrische auto’s. Gebruikelijke opties van deze laadpalen zijn de verbinding met de app, load balancing en connectie met solar. Ratio bestaat al sinds 1960 en is gaandeweg de jaren gespecialiseerd geraakt in onder andere aansluitingen voor walstroom en EV laadoplossingen waaronder sterke laadkabels (met aangespoten stekker) en laadstations.

 

Bekijk de HOW TO video’s van Ratio

Meer weten over Ratio Electric laadpalen en hun functies? Bekijk op deze pagina's de HOW TO video's en zie hoe u optimaal gebruik kunt maken van uw Ratio laadpaal en app. Of neem voor meer gedetailleerde informatie een kijkje op de Ratio pagina met gedetailleerde handleidingen en technische specificaties.

Koop hier uw nieuwe Ratio Electric laadpaal

Te koop op EVPartner.nl: de Plug & Charge laders Ratio Start en Ratio Solid (met Load Balancing en PV laden), de Laadpaal Ratio Smart (online lader met App), de Laadpaal Ratio Solar (online lader met Load Balancing, PV laden en App), de Laadpaal Ratio io6 (online lader met E-Flux SIM) en de Laadpaal Ratio io7.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 1