Laadstation Type 2 16A

Op zoek naar een laadbox met vaste kabel, van het Type 2, voor laden met 16A? Stations met een vaste laadkabel zijn er behalve van Type 2 ook van Type 1. Op deze pagina vindt u de laadstations voor Type 2 voor 16A, inclusief uitleg.

Een laadpunt met een vaste laadkabel heeft doorgaans een lengte van 5 meter. Deze laadboxen zijn er qua kabel in twee soorten: met vaste kabel Type 1 en vaste kabel Type 2.

De belangrijkste eigenschappen van een kabel van een laadstation Type 2:

  • Deze kunnen 1-fasig zijn of 3-fasig
  • Geschikt voor 16 ampère of voor 32 ampère
  • 'Type 2' heeft betrekking op het soort stekker aan de zijde van de auto
  • Een Type 2-aansluiting is 7-pins, zoals de afbeelding laat zien
  • Laadstations met kabel Type 2 zijn in Europa het meest gangbaar

Laadstation Type 2 kopen


Laden met Type 2 laadpaal 16A of 32A?

Wat is de laadcapaciteit van uw auto? Is deze maximaal 16A, dan heeft het kopen van een laadstation voor 32A geen nut. Het amperage waarmee uw auto maximaal geladen kan worden, verschilt per merk en model en houdt verband met de maximale snelheid van laden.

Andere optie: laadstation geschikt voor een eigen kabel
U kunt ook kiezen voor een laadstation outlet. Deze heeft géén vaste kabel. U kunt er dan zelf een laadkabel bij kopen - of mogelijk hebt u er al een. Meer informatie over outlet laadstations voor uw EV en de opties voor bijbehorende kabels (onder meer Type 2), vindt u hier.

Hoge service - en direct uit voorraad leverbaar | laadboxen Type 2 16A
Wilt u eerst méér weten over laadkabels en laadstations van het Type 2? Klik dan verder voor een uitgebreide uitleg. Heeft u uw keus voor Type 2 16A echter wel gemaakt? Zie dan de vele mogelijkheden voor duurzame laadstations, hier op EVPartner.nl. U kunt bij aankoop rekenen op een lage prijs en een hoge graad van service, ook als het gaat om verzenden en eventueel installeren. De laadstations die u hier treft, hebben we allemaal op voorraad.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 5