Box met vaste kabel of laadstation outlet?

Wat is precies een laadstation met vaste kabel? En wat houdt een laadstation outlet in: de term die wordt gebruikt voor een laadbox zónder vaste kabel? De antwoorden op deze vragen geven u de gelegenheid de juiste keuze te maken.

> Wat zijn de kenmerken van een laadbox met vaste kabel?

Een laadstation met vaste laadkabel biedt gebruiksgemak. Parkeren, kabel van het station afhalen, inpluggen in de auto en... dat is alles. Wilt u zo'n laadstation kopen met een vaste kabel? Weeg dan ook even af of u een rechte kabel wilt of een coiled kabel, ofwel gekrulde kabel. Een rechte kabel is doorgaans wat langer. Dit geeft u wat méér flexibiliteit als het gaat om de exacte plek van parkeren. Iets verder van het laadstation is dan niet gauw een probleem. Maar een gekrulde laadkabel blijft altijd enigszins op spanning, om te voorkomen dat deze over de grond zal slepen. Voor beide opties valt iets te zeggen; mede afhankelijk van waaraan uzelf het meeste waarde hecht en hoe de parkeersituatie bij het laden eruitziet.   

> Wat zijn de kenmerken van een laadbox outlet - zonder vaste kabel?

Een laadstation outlet heeft als gezegd géén vaste laadkabel. Zo werkt het in feite óók bij een openbaar laadpunt. U parkeert de auto, pakt de laadkabel erbij (uit bijvoorbeeld uw achterbak of indien thuis, uit de garage), u plugt de ene kant van de kabel in de auto en de andere kant in de outlet. De voordelen van een outlet laadstation? Dat zijn de lagere kosten bij aankoop in combinatie met het feit dat u uw laadkabel voor de openbare laadpunten ook thuis gebruikt. Een outlet laadbox heeft trouwens altijd een Type 2 stopcontact, net zoals de openbare laadpunten.

Zie ook:

>> Een laadkabel kopen voor Type 1

>> Een laadkabel kopen voor Type 2

 

Box met vaste kabel of laadstation outlet?