Acculaders voor de elektrische fiets

Zorg ervoor dat u de goede acculader aanschaft voor het laden van uw e-bike. Want ook al past de lader qua aansluiting prima op de accu van de elektrische fiets, daarmee is niet per definitie gezegd dat het om de juiste soort charger gaat voor uw eigen e-bike of speed pedelec. Voorkom kortsluiting en lees de info op deze pagina.

>>> Alvast, handig om te weten: heeft u een geschikte nieuwe fietsaccu, dan hoeft u de originele lader niet te vervangen (mits uiteraard deze verder nog in orde is). Let op: eventuele uitzonderingen hierop staan op EVPartner.nl altijd bij het getoonde product beschreven!

Een nieuwe acculader voor de fiets nodig, bijvoorbeeld als deze lader kapot is? Gebruik dan niet zomaar de lader van bijvoorbeeld uw partner die mogelijk ook op uw e-bike past, tenzij het gaat om precies dezelfde e-bike en lader. Het gevaar van een acculader die niet goed werkt of zelfs kortsluiting veroorzaakt en daarmee de kans op brand, is anders namelijk reëel.

Zorg ervoor dat de eigenschappen van de nieuwe fietsacculader in elk geval overeenkomen met 1) het voltage van de accu, 2) de capaciteit (amperage) van de accu, 3) de soort aansluiting van de e-bike lader en 4) het type accu dat met de nieuwe charger moet worden (op)geladen.

U kunt op EVPartner.nl uw nieuwe lader voor de fiets of speed pedelec kiezen door te selecteren op onderstaande kenmerken: merk e-bike, voltage (24V, 26V, 36V, 43V), aansluiting (1-pins, 3-pins, 4-pins, 5-pins, Tulip) en/of laadcapaciteit (1A, 2A, 3A, 4A, 5A, 6A, 7A).

Vragen over welke e-bike acculader te kopen? U kunt ze ons vrijblijvend stellen per telefoon of e-mail. U ontvangt direct of mocht dat onverhoopt even niet lukken, zeer snel antwoord.

 

Lees meer